V Kijevu

FOTO: Znani novinar umrl v eksploziji avtomobila

R.T.
20. 7. 2016, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Znani beloruski novinar se je v Kijevu usedel v avtomobil, speljal, nato pa je po nekaj metrih v vozilu odjeknila eksplozija.

Vozilo je pripadalo njegovi zaposlovalki.

Pavel Šeremet je danes v Kijevu umrl v eksploziji avtomobila, ki je pripadal njegovi zaposlovalki, glavi časopisa Ukrainskaya Pravda, poroča Russia Today.

Pavel Šeremet

Šeremet je bil znan ruski novinar in politični analitik, še posebej podkovan v odnosih med Rusijo in Ukrajino. Zadnjih pet let je živel in delal v Ukrajini.

Avtomobil ni bil njegov

Eksplozija je odjeknila v jutranjih urah. Šeremet je vozilo zagnal in speljal, po nekaj metrih pa je počilo. Smrt je nastopila v trenutku, vozilo je povsem zgorelo. Lastnica vozila je bila Olena Pritula, soustanoviteljica in glavna urednica omenjenega časopisa. V času eksplozije je ni bilo v vozilu.

Smrt označili za umor

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je zahteval preiskavo smrti novinarja in se na družbenem omrežju Twitter zavzel za kaznovanje odgovornih za napad. Šeremet naj bi bil tesno povezan s prozahodnimi ukrajinskimi oblastmi.

Po navedbah predstavnika ukrajinskega notranjega ministrstva Sorjana Škirjaka je moč bombe ustrezala 400 do 600 gramom TNT, aktivirali pa so jo bodisi na daljavo bodisi je šlo za tempirano bombo.

Združenje ukrajinskih novinarjev je smrt novinarskega kolega že označilo za umor.