Teroristični napad v Nici

FOTO: Široko nasmejan, preden je pobil 84 ljudi

R.T.
20. 7. 2016, 08.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Napadalec, ki je v četrtkovem napadu na Angleški promenadi v Nici pokončal 84 ljudi, se je v tovornjaku fotografiral le nekaj ur pred morijo.

Bouhlelu so pri napadu pomagali štirje moški in ženska, ki so v priporu.

V kabini najetega 19-tonskega tovornjaka.

Prva fotografija, ki je nastala 12. julija, torej dva dni pred terorističnim napadom, prikazuje napadalca Mohameda Lahouaieja Bouhlela, sedečega v kabini najetega 19-tonskega tovornjaka z iztegnjenim sredincem. Ob njem je prijatelj.

Druga fotografija je nastala 13. julija, le 24 ur pred morijo. Spet je v družbi, namesto sredinca fotografijo 'krasi' širok nasmešek.

Z njegovega telefona

Angleško promenado so po napadu zaprli, v nedeljo pa so jo znova v celoti odprli za promet.

31-letni Francoz tunizijskega rodu, oče treh otrok, ki je imel 73-letnega ljubimca, naj bi pred napadom fotografijo poslal prijateljem in družini v Tuniziji. Ni znano, če je oseba na fotografijah njegov pomagač in če so ga preiskovalci že izprašali. Fotografiji sta bili pridobljeni z njegovega telefona, ki so ga preiskovalci po njegovi smrti našli v tovornjaku. Na njem naj bi bilo še več tovrstnega slikovnega gradiva.

Bouhlel naj bi bil obseden s seksom, preden se je radikaliziral.

Obseden s seksom

Po besedah njegovih ljubimk in ljubimcev – njegov najljubši je menda bil 73-letni upokojenec – naj bi bil Bouhlel obseden s seksom, preden se je radikaliziral. Redno naj bi gledal videoposnetke obglavljanj, ki so jih objavljali pripadniki Islamske države, preiskovalci pa so na njegovem računalniku odkrili več fotografij iznakaženih trupel.

Kot se izkaže, si je njegova odtujena žena nameravala ogledati ognjemet ob državnem prazniku, a si je zaradi 'osebnih razlogov' v zadnjem trenutku premislila. Tako ona kot njena mati naj bi pogosto bili žrtvi njegovega nasilnega obnašanja.