OSTUDNO

Pokvarjeno meso zmeljejo in ga dajo v burek

uk
2. 7. 2016, 18.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Veriga trgovin Boso na Hrvaškem je pred kratkim vse goste na poroki zastrupila s salmonelo, zdaj pa na dan prihajajo še druge prav grozljive podrobnosti, ki so jih razkrili zaposleni.

Youtube
Sin lastnika Bosa, Mihovil Stanić (na fotografiji), tudi sili zaposlene, da dvigujejo denar samo na Bosovih avtomatih, kjer morajo plačati visoko provizijo.

Boso ima v Slavoniji in Baranji 175 trgovin, in kot kaže, s svojimi zaposlenimi ravna kot s sužnji. Zgodba o trgovski verigi Boso je prišla na dan pred nekaj dnevi, ko so se gostje na poroki, kjer so hrano dostavili prav iz te trgovine, zastrupili s salmonelo. In po pritiskih medijev so spregovorili tudi nekateri zaposleni; ti razkrivajo brutalne prakse, ki jih izvaja vodstvo nad svojimi zaposlenimi.

Poraba denarja

Neimenovani zaposleni v trgovini Boso: "Kaznujejo nas z denarnimi kaznimi (približno 25 evrov), če ne prodamo dovolj izdelkov."

Delavci nekako v povprečju zaslužijo okoli 2500 kun na mesec (332 evrov), a jih je vodstvo prisililo, da morajo vsaj 700 kun (93 evrov) vsak mesec zapraviti v njihovi trgovini. »Če delavec ne zapravi toliko denarja, dobi prvi mesec opozorilo, drugi mesec pa že odpoved,« je dejal eden od zaposlenih, ki ni želel biti imenovan. Sin lastnika Bosa, Mihovil Stanić, tudi sili zaposlene, da dvigujejo denar samo na Bosovih avtomatih, kjer morajo plačati visoko provizijo.

Zastrupitve

Zaposleni so povedali, da morajo razne klobase, ki so tik pred iztekom roka uporabnosti, zamrzniti in jih dati v del, ki je namenjen porokam. Podobno delajo z mesnimi ostanki, te prav tako zamrznejo in nato zmeljejo v maso za burek. Eden od zaposlenih je dejal, da se iz te mase širi neznosen smrad.