19 let od smrti

Zadnje besede princese Diane pred smrtjo

mv
30. 6. 2016, 20.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Letos bo minilo že 19 let od smrti princese Diane, govorice povezane z njenim tragičnim koncem pa ne pojenjajo. Pred dnevi je njen nekdanji butler izdal knjigo, v kateri razkriva, o čem se je z Diano pogovarjal tik pred njeno smrtjo.

Princesa Diana bi letos 1. julija dopolnila 55 let.

zimbio
Spremljal jo je na različnih potovanjih ...

Zimbio
... in ji stal ob strani do njene smrti.

Letos avgusta bo minilo 19 let od tragične nesreče v pariškem predoru, v katerem je življenje izgubila princesa Diana.

Njen služabnik in večletni prijatelj PaulBurrell je o svojem odnosu s princeso izdal knjigo The way we are, v kateri opisuje tudi zadnji pogovor z njo, pred njeno smrtjo. Prestrašilo ga je namreč, kako zaskrbljena in nesrečna je zvenela.

»Diana se je počutila tako zelo osamljeno in razočarano. Vprašala me je, ali bom počakal, da se vrne v London, saj je želela imeti ob sebi nekoga, na katerega se bo lahko oprla. Ukvarjala se je namreč s številnimi težavami s kraljevo družino,« je razkril Burrell. 

Njen srčni izbranec bi jo lahko rešil

Dotaknil se je tudi njene ljubezenske zgodbe z Dodijem in poudaril, da je njena edina prava ljubezen bil srčni kirurg Hasnet Khan, ki ga je spoznala med obiskom bolnišnice Royal Brompton.

»Glede na to, da je Diana umrla zaradi pretrgane srčne aorte, si je Khan dolgo očital, da ni bil v bolnišnici, ko ga je Diana potrebovala. Prepričan je bil, da bi jo lahko rešil,« je razložil butler in dodal, da je Diana pred smrtjo domov posredovala kar nekaj informacij, ki bi lahko škodile kraljevi družini, in da ne izključuje možnosti, da so tudi oni imeli prste vmes pri njeni smrti.