Evakuacija

FOTO: Obvestila o bombah

R.T.
10. 5. 2016, 15.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaradi anonimnega namiga o nastavljenih bombah češka policija v več mestih išče bombe, poročajo češki mediji.

Twitter

V namigu je bilo omenjeno vsaj 10 bomb, poročajo lokalni mediji.

V Pardubicah, Plznu in v Pragi je policija evakuirala več objektov, kjer intenzivno iščejo bombe. Med drugim tudi na železniških postajah. Glavno železniško postajo v Pragi prelgeduje na desetine policistov, gasilcev, železniški promet so ustavili.

"Anonimna oseba nas je po telefonu obvestila o nastavljenih bombah na osrednji železniški postaji v Pragi in drugih mestih na Češkem," je lokalnim medijem povedala predstavnica policije Marketa Janovska.

Janovska zaradi varnostnih razlogov ni razkrila drugih mest, ki jih je navedel anonimni klicatelj. Češki mediji poročajo o evakuacijah javnih zgradb v Paradubicah in v Plznu.

Delo v mestnih hišah v Pragi, mestih Mlada Boleslav in Jicin so prekinili, so poročale Ceske Noviny. Na železniških postajah v več mestih so izvedli avakuacijo.

Po več urah iskanja po državi, policija ni našla nobenih eksplozivnih naprav. Češki radio je poročal, da lahko lažna obvestila o bombah povzročijo zelo visoke stroške, saj se morajo policija in pristojne službe odzvati na vsako realno ocenjeno grožnjo. Tudi če gre za potegavščino, se lahko storilca kaznuje z do osem let zapora.