Zapleti v Agroindu

Delavcem končno izplačali del plač

M.K./STA
21. 4. 2016, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Lastniki Agroinda so danes zaposlenim v družbi izplačali še preostali del decembrske plače in januarsko plačo brez potnih stroškov, denarja za prehrano in plačanih prispevkov.

P.K.
46 delavcev Agroinda stavka od 4. aprila.

Kako bodo delovali v prihodnjih dneh, je odvisno od petkovega zbora delavcev, je povedala predsednica ZSSS v Agroindu Silvana Turina. 46 delavcev stavka od 4. aprila.

V petek se izteče tudi rok, do katerega mora vodstvo Agroinda na novogoriško okrožno sodišče vložiti ugovor ali predlagati odložitev odločanja o predlogu za uvedbo stečaja. Predlog so sicer v začetku aprila vložili delavci zaradi neizplačanih plač.

Krizni menedžer Oleg Medvedjev, ki so ga ukrajinski lastniki poslali v Vipavo in je zamenjal direktorja Dmitra Leščenka, je prejšnji teden še zagotovil, da stečaj ni v interesu lastnikov in da se mu je še mogoče izogniti.

Teoretično še vedno obstaja možnost, da bi predlog za stečaj umaknili zaposleni, če bo vodstvo podjetja izpolnilo pogajalska izhodišča stavkovnega odbora ter zaposlenim izplačalo tudi preostale plače in predstavilo izvedljiv načrt prihodnjega poslovanja.

Član stavkovnega odbora Andrej Furlan je na ponedeljkovem pogovornem večeru s poslancem DZ Jernejem Vrtovcem, ki ga je organiziral vipavski občinski odbor NSi, poudaril, da si delavci želijo samo čimprejšnji konec agonije. Na Vrtovčevo pobudo pa bo o usodi Agroinda in pomenu obstoja vinogradništva v Vipavski dolini v kratkem razpravljal tudi odbor DZ za gospodarstvo.