Svet

Izredne razmere v Teksasu

M.K./STA
19. 4. 2016, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriško zvezno državo Teksas so prizadele hude poplave. V naraslih vodah je umrlo najmanj pet ljudi, iz vode pa so jih rešili več kot 1000.

Twitter
Na severu Houstona so iz stanovanjskih blokov rešili približno 100 ljudi.

Teksaški guverner Greg Abbott je v ponedeljek razglasil izredne razmere za območje Houstona, ki so ga prizadele hude poplave zaradi obilnega deževja, ki se bo nadaljevalo še najmanj dva dni.

Okrog četrtega največjega mesta v ZDA, ki leži blizu Mehiškega zaliva, je v ponedeljek padlo najmanj pol metra dežja na kvadratni meter. Deževje je povzročilo poplave, ki so zalile avtoceste in okoli1000 zgradb. Na severu mesta so iz stanovanjskih blokov rešili približno 100 ljudi in jih začasno namestili v trgovski center.

Med smrtnimi žrtvami sta voznik tovornjaka, ki je zapeljal na poplavljeni del avtoceste in gradbeni delavec, ki so ga našli utopljenega v njegovem avtomobilu blizu letališča George Bush, na katerem so v ponedeljek odpovedali najmanj 650 poletov.

Tudi preostale tri osebe so umrle v poplavljenih avtomobilih. Zaradi poplav je doma ostalo milijon šolarjev, javni promet se je ustavil, brez elektrike pa je ostalo 123.000 ljudi.