Zanimivosti

Se spomnite malega Reneja, ki je skoraj ostal brez noge? Pisal mu je Messi

G.V.
19. 4. 2016, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mladi Rene Talić je deček, ki je pred časom osvojil srca številnih Slovencev, zdaj pa so se mu uresničile največje sanje.

Slovenski zdravniki so bili mnenja, da je njegovo nogo potrebno amputirati, njegovi starši pa so se odločili pomoč poiskati v tujini.

Rene po uspešni operaciji zelo dobro okreva.

Rene Talić je tisti fantek, ki je pred kratkim polnil stolpce različnih medijev po vsej Sloveniji. Slovenski zdravniki so bili mnenja, da je njegovo nogo potrebno amputirati, njegovi starši pa so se odločili pomoč poiskati v tujini. In jo tudi našli, nogico pa rešili tudi s pomočjo slovenske javnosti, ki je pomagala zbrati potrebna finančna sredstva za operativni poseg.

Rene po uspešni operaciji zelo dobro okreva, pred kratkim pa si je z mamico Amelo na Camp Nouu ogledal tekmo vseh tekem. V začetku aprila sta se tam pomerila Barcelona in Real Madrid, kljub temu, da ekipa, za katero trdno stiska pesti, ni zmagala, pa je doživel enega najlepših trenutkov v svojem življenju.

Prejšnji četrtek je ta dogodek dobil še nadaljevanje, ki pa se ga je zagotovo razveselil vsaj toliko, kot tekme same. Po pošti je namreč prejel posebno darilo iz fundacije Leo Messi. V paketu se je skrivala kopica majhnih daril, največje presenečenje pa je bil zagotovo dres Barcelone s podpisom Lionela Messija.

"Moje srce bo počilo od sreče. Hvala Leo Messi in fundaciji, naša hvaležnost je neskončna!!" je presrečna mama zapisala na svojem Facebook profilu, Renejevo navdušenje ob odpiranju darila si lahko ogledate tudi v spodnjem videoposnetku.