Svet

»Putin, ubili smo tvojega vohuna, ti si naslednji!«

M.J.
8. 3. 2016, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Uradna Moskva ni reagirala na grožnjo ruskemu predsedniku. Teroristi Islamske države so v videoposnetku pozvali muslimane v Rusiji, da začnejo pobijati nevernike v tej državi.

Zajem zaslonske slike
Usmrtili naj bi domnevnega ruskega vohuna.

Celica ISIL-a iz Severnega Kavkaza v Rusiji je prejšnji teden objavila videoposnetek domnevne usmrtitve ruskega vohuna, s smrtjo pa so zagrozili tudi Vladimirju Putinu.

Poleg tega so džihadisti pozvali ruske muslimane, da začnejo s pobijanem nevernikov v državi, poroča International Business Times.

Videoposnetek se prične z reportažo neke ruske televizije o napadu z avtobombo v provinci Dagestan, nato pa preskoči na dvojico džihadistov, ki pozivata k ubijanju nevernikov.

»Danes imamo mesto, v katerem lahko izvajamo šeriatsko pravo. Hvala Alahu, z nami je mnogo pogumnih bratov in milijone muslimanov v Rusiji. Združimo se bratje, zavzemimo teritorij in se razširimo! Če nas nekdo izmed vas ne more najti, lahko ruske nevernike ubija samostojno. V Rusiji ni težko najti orožja,« je dejal terorist.

Videoposnetek se konča z ubojem domnevnega ruskega vohuna, katerega je eden izmed teroristov ustrelil v glavo. Uradna Moskva se na to grožnjo ni odzvala.