Slovenija

Prek nadvoza v Mednem kmalu brez omejitev

STA
8. 3. 2016, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Rekonstrukcija mosta v Mednem je v teku. Kot so pojasnili na direkciji za infrastrukturo, trenutno tečejo dela za postavitev drugega montažnega mosta, ko bo ta postavljen, predvidoma v drugi polovici marca, pa bo promet stekel brez omejitev, torej brez semaforjev.

STA

Most čez železniško progo v Mednem, ki ga dnevno prečka več kot 20.000 vozil, rekonstruirata družbi Rafael in SŽ-ŽGP, s katerima je direkcija 30. novembra lani podpisala pogodbo. Izvajalca sta 24. februarja promet preusmerila na prvi montažni most, trenutno so v teku dela za postavitev še drugega. Ko bo ta postavljen, bo stekel dvosmerni promet; trenutno poteka izmenično enosmerno. Po vzpostavitvi dvosmernega prometa bo stekla sanacija obstoječega nadvoza, bližnjega propusta in ceste.

Rekonstrukcija mosta v Mednem je sicer le ena od za letos predvidenih investicij na državnem cestnem omrežju. Direkcija RS za infrastrukturo na omrežju glavnih in regionalnih cest predvideva še nekaj večjih aktivnosti, katerih dinamika izvajanja del je sicer večletna.

Letos se bo tako začela gradnja mostu čez Savo pri obvoznici Krško, rekonstrukcija ceste Žaga - Kobarid z gradnjo viadukta pri Kobaridu in rekonstrukcija premostitvenega objekta čez Dravo v Vuhredu.

Predvidena je tudi obnova nekaj premostitvenih objektov, kjer so sedaj uvedeni različni ukrepi omejitev - objekt preko Bistrice v Straški Gorci (vložen revizijski zahtevek), objekta preko Koritnice v Klužah in preko Soče v Plavah (pogodbi podpisani, začetek del ob za to ustreznih vremenskih razmerah), objekt preko Mlinskega potoka v Dolu pri Ljubljani (vgrajen začasni most tako, da je izmenično enosmerni promet ukinjen).

Še za nekaj objektov, kjer sedaj veljajo različni ukrepi omejitev (omejitev nosilnosti, izmenično enosmerni promet, omejitev hitrosti), poteka razpis za nadzornega inženirja, hkrati pa se pridobivajo potrebna zemljišča.