Zanimivosti

Mislili so, da je mrtev! Po enem letu pa veselo srečanje

G.G:
8. 3. 2016, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Starši 10-letnega Mahdija Rabanija so bili prepričani, da se je njihov sin utopil pred letom dni na poti iz Turčije na grški otok Lezbos.

Mahdi je po enem letu spet pri svoji pravi družini.

Družina Mahdija Rabanija iz Afganistana je čakala na turški obali na vkrcanje v čoln, ki bi jih popeljal na otok Lezbos, v Evropo. Mahdi se je v gneči izgubil in sorodniki so ga pričeli mrzlično iskati. Ko ga po več dnevih niso našli, so se s težki srcem posedli v čoln, zmeraj bolj sprijaznjeni z mislijo, da se je njihov 10-letni sin verjetno vkrcal na kakšen drug čoln, na katerem so nesrečniki potonili.

"To so bili zelo težki časi," se spominja oče Ibrahim, ki je s preostalimi člani družine našel novi dom v Bad Bodenteichu v Nemčiji. V ponedeljek pa preobrat. Prostovoljec Rdečega križa je našel Mahdija v bližini švicarskega Berna, kjer je bival pri neki drugi afganistanski družini. "Zelo sem vesel, da sem spet srečal svoje starše," je dejal Mahdi po snidenju s starši, ki niso mogli zadržati solz.

Za srečen razplet je najbolj zaslužen 27-letni uslužbenec Rdečega križa Rani Hijazi. Najprej je iskal v Nemčiji, nato v Avstriji, sled pa ga je nato odpeljala v Švico.