Svet

V spopadih jordanskih sil in skrajnežev več mrtvih

STA
2. 3. 2016, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Med operacijo jordanskih varnostnih sil proti domnevnim skrajnežem na severu Jordanije je bilo v torek ubitih najmanj osem ljudi. Po današnjem poročanju jordanskih medijev je bilo v spopadih v mestu Irbid, ki je blizu meje s Sirijo, ubitih sedem ekstremistov in pripadnik varnostnih sil.

Twitter
Irbid se nahaja le nekaj kilometrov od meje v Sirijo.

Spopadi so potekali vse do današnjega jutra, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Varnostne sile so med operacijo preiskovale stanovanja, ki naj bi jih uporabljali pripadniki terorističnih skupin, domnevno Islamske države. Najmanj 20 osumljencev so prijeli. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sta bila v spopadih ranjena dva pripadnika varnostnih sil, prav tako pa še dva civilista.

Irbid se nahaja le nekaj kilometrov od meje v Sirijo, kjer jordanske sile redno prestrezajo tihotapce drog in džihadiste, ki se poskušajo pridružiti bojem v Siriji. Jordanske oblasti so sicer zaostrile ukrepe na meji s Sirijo, ker se bojijo, da bi lahko v Jordanijo pomešani med begunce prišli skrajneži Islamske države. Jordanija sicer po podatkih Združenih narodov gosti več kot 630.000 beguncev.