Črna kronika

V prometni nesreči na Senovem umrl 33-letni pešec

STA
2. 3. 2016, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na Senovem se je v torek v bližini prehoda za pešce zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 33-letni pešec iz Bosne in Hercegovine. Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Novo mesto, je osebno vozilo trčilo v pešca in ga odbilo na nasprotno smer vozišča. Tam ga je kljub izmikanju povozil še voznik drugega osebnega vozila.

Profimedia
Preiskovalna sodnica je odredila sanitarno obdukcijo.

O prometni nesreči na Senovem so bili na novomeški policijski upravi obveščeni okoli 18.30. Ob prisotnosti preiskovalne sodnice in okrožnega državnega tožilca so opravili ogled in zbrali obvestila. Ugotovili so, da je 20-letni voznik osebnega vozila vozil po regionalni cesti proti Brestanici.

V kraju Senovo je v bližini prehoda za pešce zbil pešca, ki naj bi z desne strani nenadoma stopil na cesto. Po trčenju je 33-letnega pešca odbilo na nasprotno smer vozišča, kjer je obležal več kot 20 metrov oddaljen od mesta trčenja. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki kljub izmikanju v desno trčenja ni mogel preprečiti in je povozil 33-letnega moškega, so pojasnili na policiji. 33-letni pešec iz Bosne in Hercegovine je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Preiskovalna sodnica je odredila sanitarno obdukcijo, za udeleženi vozili pa so odredili izredni tehnični pregled oziroma kriminalistično tehnični pregled. Na podlagi vseh zbranih obvestil in ugotovitev bodo policisti po zaključeni preiskavi obvestili pristojno tožilstvo, so še zapisali.

Letos so se sicer na območju novomeške policijske uprave zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrli trije ljudje. V vseh primerih so bile žrtve prometnih nesreč pešci. V zadnjih treh letih je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo osem pešcev, kar predstavlja petino vseh umrlih v prometnih nesrečah.

Na policiji ugotavljajo, da se v tem letnem času v temnejših delih dneva število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, poveča. Voznike zato opozarjajo, naj bodo pozorni na pešce, pešce pa pozivajo, naj ustrezno poskrbijo za svojo vidnost.