Svet

Sabine Kehm o Schumacherju: "Upajmo, da bo nekega dne spet z nami"

J.P.
17. 2. 2016, 09.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekega dne bo morda spet z nami, je predvčerajšnjim dejala njegova menedžerka Sabine Kehm. Michael Schumacher še vedno okreva po smučarski nesreči izpred dveh let.

Profimedia
Michael Schumacher še vedno okreva v svojem domu v Švici.

Michael Schumacher je 29. decembra na francoskem smučišču Mirabel nesrečno padel, zaradi česar so ga spravili v umetno komo, da bi se s tem lažje in hitreje sanirale poškodbe glave. 

Ni ravno pogosto, da Schumacherjeva menedžerka Sabine Kehm s svetom deli novice o njegovem zdravstvenem stanju. Ob otvoritvi razstave v nemškem Marburgu pa je spregovorila o karieri sedemkratnega prvaka formule 1. Michael Schumacher še vedno okreva v svojem domu v Švici.

Takole je dejala: »Je najuspešnejši dirkač v zgodovini in včasih, na dan, kot je današnji, je dobro, da se tega spomnimo. Michaela ni tu in seveda ga pogrešamo. Vemo, kaj se je zgodilo in da tega ne moremo spremeniti. To moramo sprejeti in upati, da bo z nadaljnjo oskrbo in potrpežljivostjo nekega dne spet z nami. Dirkanje je bilo njegovo življenje in nihče si ne bi bolj želel, da bi lahko bil tukaj, kot on.«

Michael Schumacher in Luca di Montezemolo

Pred skoraj dvema tednoma je Schumacherjev nekdanji šef pri Ferrariju, Luca di Montezemolo, šokiral Nemčeve oboževalce, ko je dejal, naj se pripravijo na najhujše, saj da zdravje nekdanjega šampiona ni najboljše.