Svet

VIDEO: Poglejte, kako so ujeli največjega narko kralja

M.J.
12. 1. 2016, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mehiške oblasti so objavile videoposnetek, kako so njihove posebne policijske enote ujele najbolj iskanega narko kralja na svetu, El Chapa Guzmana. Tega so prijeli s pomočjo intervjuja, katerega je z njim opravil znani igralec Sean Penn.

Reuters

El Chapo, prvi mož kartela Sinaloa, je bil ujet prejšnji petek v Los Mochisu. Pred oblastmi se je skrival od lanskega julija, potem ko je spektakularno pobegnil iz zapora.

Na posnetku se vidi, kako so marinci v boju proti El Chapu uporabili ne samo puške, temveč tudi granate. El Chapo jim je vseeno uspel pobegniti skozi skrivna vrata, ki so se nahajala za ogledalom v spalnici. Tajni prehod je vodil do tunela in nato kanalizacije pod mehiškem mestom, Guzman pa je v tem času že uspel pobegniti za več kot kilometer in pol. Oblasti so kasneje v kanalizacijo spustile veliko količino vode, da bi ga lahko spravile na plano.

STA
Mehika je lani od ZDA prijela zahtevo za njegovo izročitev na podlagi številnih obtožb, od trgovine z mamili do umorov.

No, do tedaj je imel že več kot 90 minut prednosti pred posebnimi enotami. Med racijo, so marinci v hiši našli dve ženski v eni izmed petih kopalnic. Da pa so uspeli priti do njega, so morali najprej obračunati s 15 člani njegovega kartela, ki so ga varovali z avtomatskimi puškami in minometom. Pet članov kartela je v boju izgubilo življenje, ranjen pa je bil tudi en pripadnik posebnih enot.

Na posnetku se vidi kri in posledice hudega boja. V spalnicah pa so našli injekcije testosterona, antibiotike in kondome.