Svet

Merici se je izpolnila velika želja

P.R.
13. 9. 2015, 17.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Hrvaško predsednico je na tridnevnem obisku v Bosni in Hercegovini presenetila oboževalka. Sicer polno zasedena predsednica si je vzela čas za klepet in fotografiranje, Merici pa se je tako izpolnila velika želja.

Arhiv

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je včeraj zaključila tridnevni obisk Bosne in Hercegovine (BiH).

Merica Dragičević :»Veliko nam pomeni ta njen obisk, saj nam je tako pokazala, da nismo sami« 

V četrtek, ko je prispela, je srečanja z visokimi državniki začela v znameniti restavraciji Kibe, kjer je kosila s hrvaškim članom predsedstva BiH, Draganom Čovićem. Potem se je na kratko sestala z bošnjaškim članom predsedstva Bakirom Izetbegovićem, saj se ji je mudilo na srečanje s kardinalom Vinkom Puljićem, sicer Vrhbosanskim nadškofom.

Medtem ko je Grabar Kitarovićeva kramljala z visokim cerkvenim predstavnikom, jo je pred nadškofijo potrpežljivo čakala Merica Dragičević, ki se je, kot je pojasnila pozneje, tam znašla po naključju. »Prišla sem čisto slučajno. Imela sem opravek v nadškofiji in ko sem videla, da prihaja predsednica, sem jo morala pozdraviti. Veliko nam pomeni ta njen obisk, saj nam je tako pokazala, da nismo sami,« je povedala Merica, ki se je s hrvaško predsednico želela fotografirati že ob njenem prihodu, a nikakor ni mogla ujeti prave priložnosti. Zato jo je, trdno odločena, da ji uspe, počakala do konca sestanka s Puljićem in ji naposled le segla v roko ter prosila predsedničino spremstvo, da so ju fotografirali z njenim mobitelom.