Črna kronika

Trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda z Italijo; avto zagorel, voznik umrl

STA/J.P.
13. 9. 2015, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V prometni nesreči, ki se je zgodila danes okoli 9. ure v Novi Gorici, je umrl voznik osebnega avtomobila. Kot so sporočili novogoriški policisti, je avtomobil italijanskih registrskih tablic silovito trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda z Italijo in zagorel. Italijanski časnik Il Piccolo pa poroča, da je za volanom bmw-ja sedel 29-letni Slovenec, ki naj bi v času trka peljal okoli 200 km/h.

JZGRD GE Nova Gorica

Voznik osebnega avtomobila italijanske registracije je vozil po novogoriški Kolodvorski ulici, ki teče vzporedno z mejo med Slovenijo in Italijo, v smeri bivšega mejnega prehoda na Erjavčevi ulici. Pred križiščem Kolodvorske z Erjavčevo je z veliko hitrostjo zapeljal desno preko zelenice ter naprej preko Erjavčeve ulice, kjer je oplazil pravilno vozeče vozilo, ter nazadnje silovito trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda. Vozilo, v katerem je bil voznik, je zagorelo.

Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo. Po končani preiskavi bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili z Policijske uprave Nova Gorica.