Svet

Boeinga skrbi, ker njegova letala razpadajo!

T.C.
19. 7. 2015, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ameriški proizvajalec letal Boeing je letalske družbe po svetu opozoril na morebitne težave z njihovimi letali, potem ko je z enega od njih na predmestje Šanghaja padla kovinska plošča, ki se odpira in zapira ob mobilizaciji podvozja.

boeing.com

Kovinska plošča, težka 60 kilogramov, je v ponedeljek kmalu po vzletu padla z letala Air France, ki je bilo namenjeno iz Šanghaja proti Parizu, je v soboto sporočil Boeing. V tem incidentu, v katerega je bilo vpleteno letalo boeing 777, ni bil sicer nihče ranjen.

boeing.com

"Z našimi strankami tesno sodelujemo in smo pripravili smernice, kako izvesti kakršnokoli vzdrževanje, ki bi bilo potrebno," je povedal tiskovni predstavnik Boeinga Chris Villiers.

Napaka ne vpliva na strukturno celovitost podvozja in na varnost poleta, je zatrdil Villiers in dodal, da Boeing ponedeljkov incident obravnava z vso resnostjo.

Plošča, za katero pri Boeingu pojasnjujejo, da sama ni del podvozja, je eden od delov, ki se odpirajo in zapirajo ob mobilizaciji podvozja. Napaka je sicer povezana z deli, ki ploščo držijo na mestu.

Po zraku frči sicer več kot 1100 boeingov 777.

boeing.com