Svet

Svojega otroka našla po 41 letih

uk
28. 5. 2015, 19.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zgodba 61-letne Nelly Reyes iz Čila je res neverjetna. Po več desetletjih je namreč našla svojega otroka, za katerega je mislila, da je umrl po porodu.

Youtube

Nočna mora se je zanjo začela pred 41 leti. Kot 19-letnica je zanosila in rodila dečka, a ji je osebje v bolnišnici dejalo, da je deček kmalu po porodu umrl zaradi srčne napake. A ji niso pustili, da bi se od sina poslovila, prav tako ni nikoli prejela certifikata o njegovi smrti. Otrok je bil namreč ugrabljen, posvojila pa ga je družina iz Tacome (Washington).

Kot kaže, vodstvo bolnišnice ni hotelo priznati, da lahko nekdo kar tako ugrabi otroka. Do danes se ne ve, kdo je ugrabil Nellyjinega sina, družina, ki ga je posvojila, je namreč mislila, da je mati fanta zapustila. Dali so mu ime Travis Trollier in ga vzgajali kot svojega. Ves čas je seveda vedel, da je posvojen, in pred kratkim se je odločil, da poišče svojo mater. Začel se je pogovarjati z ljudmi iz Čila, nato pa je našel spletno stran, ki je pomagala ljudem v primerih, kot je njegov. Šele takrat je spoznal, da je bil v resnici ugrabljen.

Youtube

Prek spletne strani Chile Adoption Birth Family Search je posredoval vse podatke, kar se jih je spomnil, in po približno štirih tednih so upravljavci strani našli njegovo pravo mater. Travis je bil eden od tako imenovanih otrok tišine. V Pinochejevem obdobju so na takšen način ugrabili na stotine, če ne tisoče otrok, in jih dali v posvojitev, v glavnem zaradi denarja. Takoj je stopil v stik z biološko materjo, ki ni mogla verjeti, da njen sin ni mrtev. Kmalu po tem, ko je prvič govoril z njo po telefonu, se je tudi odpravil v Čile.

Snidenje je bilo izjemno ganljivo, ko se je Travis s svojim sinom in hčerko pojavil na letališču, kjer ga je pričakala Nelly s svojo družino. Pri sebi je imela mati plakat, na katerem je pisalo: »Ljubeče čakamo na Travisa, tvoja mama Nelly in družina.« Nelly je v solzah povedala, da bo sina objemala ves dan in da nikoli ni nehala misliti nanj.