Svet

Brez razloga pod nož

uk
29. 4. 2015, 21.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Skrušena Elizabeth Dawes (39) je izvedela, da ima raka na prsih in da bo morala nujno na operacijo. Nato pa so se stvari zapletle zaradi napake.

Facebook

Elizabeth je zdravnik dejal, da ima v dojki tumor stopnje 3, ki ga je treba nemudoma operirati. Elizabeth, ki se preživlja kot medicinska sestra in ima dva otroka, ni niti pomislila, da bi poiskala drugo mnenje in je prepustila vse odločitve zdravnikom, saj je verjela, da ji lahko le operacija reši življenje. A ko so jo operirali, tumorja niso našli.

Izkazalo se je, da je prišlo do zamenjave zapiskov in Elizabeth tumorja ni imela. Zaradi operacije ji bo ostala brazgotina, zaradi celotnega dogodka pa je dala odpoved v službi. Zdravnik ji je tudi dejal, da bo potrebovala posebno kozmetično operacijo na dojki, ki pa naj bi jo plačala sama. Vodstvo bolnišnice se je sicer opravičilo in priznalo krivdo, a to Elizabeth ne pomaga veliko.

»Res sem šokirana,« je povedala Elizabeth, ki živi v Staffordu, »ne morem razumeti, kako je lahko prišlo do takšne napake. Začela sem že delati načrte za najhujše scenarije in premišljevati o finančnih načrtih, če me bolezen premaga.« Povedala je še, da jo je po operaciji zelo bolelo in jo nato čisto strlo, ko je štiri dni pozneje izvedela, da je prišlo do napake. Elizabeth je že napovedala tožbo in po vsej verjetnosti lahko pričakuje lepo odškodnino.