Svet

Izpustili osumljenca v primeru napada na nemški časnik

STA/J.P.
12. 1. 2015, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Nemška policija je izpustila dva osumljenca, ki so ju pridržali, potem ko so neznanci v nedeljo v prostore časnika Hamburger Morgenpost odvrgli zažigalno bombo. Napad na časnik, ki je po smrtonosnem napadu na francosko satirično revijo Charlie Hebdo objavil karikature islamskega preroka Mohameda, je povzročil le manjšo škodo.

n-tv

Moška, stara 35 in 39 let, so v Hamburgu aretirali po napadu v nedeljo zgodaj zjutraj. A preiskovalci so sedaj sporočili, da ni dovolj dokazov, da bi lahko osumljenca ostala v priporu. Hamburška policija je danes sporočila, da sta moška zanikala povezanost z napadom, za katerega doslej niso ugotovili motiva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po sredinem napadu v Parizu je Hamburger Morgenpost na naslovnici objavil tri karikature iz časnika Charlie Hebdo s podnapisom "Toliko svobode mora biti omogočene!"

A policija je dodala, da se preiskava nadaljuje in da skušajo ugotoviti, ali obstaja povezava med časnikovo podporo reviji Charlie Hebdo, ki sta jo minulo sredo napadla islamska skrajneža in pobila 12 ljudi, in napadom na prostore časnika Hamburger Morgenpost.

V napadu v Hamburgu sta bila poškodovana dva prostora v spodnjih nadstropjih poslopja. Izbruhnil je tudi ogenj, ki pa so ga hitro pogasili.