Svet

Izpoved striptizete z diplomo

uk
12. 1. 2015, 15.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Tijana je včasih spadala med najbolj iskane striptizete v Srbiji. Je pa tudi ena redkih plesalk, ki je bila pripravljena deliti svojo zgodbo z javnostjo. Njena zgodba je presenetljiva, saj nimajo vsa dekleta takšnih izkušenj, kot jih ima ona.

»Imam diplomo, a nisem imela niti za račune,« je povedala ena najbolj popularnih striptizet iz Novega Sada.

»Leta sem menjavala službe in kljub diplomi nisem zaslužila niti za osnovne račune. S plesom pa sem zaslužila okoli 300 do 400 evrov na noč,« je dejala striptizeta, ki sicer ni razkrila svojega pravega imena. Začela je v manjših klubih, kjer po njenih besedah ni prave glamuroznosti. »Nobenih reflektorjev ali posebnega ambienta. Obrazi so napol zakriti v temi, vidi se samo telo. Pomembna je pač fantazija.«

Pred tem je več let iskala službo, s katero bi si lahko privoščila kolikor toliko dostojno življenje, nato pa je slišala, da v bližnjem klubu iščejo plesalke. Povedala je, da je imela cel kup moralnih dilem. Premišljevala je o tem, kaj si bodo o njej mislili prijatelji in ali bi jim sploh povedala. Strah jo je bilo, da se bo zapletla v kakšno nevarno situacijo. A se je na koncu vendarle odločila poskusiti.

Dodala je, da je od začetka imela tudi težave s samopodobo. Imela je kar precej rednih strank, ki so ji dajale največ denarja, precej pa je bilo tudi neznancev. Povedala je, da je bilo med njenimi strankami tudi veliko lepih mladih moških.

Čez čas se je privadila na dejstvo, da je striptizeta

Delala je tri do pet dni na mesec in zaslužila več kot 1000 evrov. Dejala je tudi, da je lastnik nočnega kluba lepo skrbel za dekleta in jih ščitil, če je prišlo do neugodne situacije. »Vsi so se me želeli dotakniti, ampak pravila so pravila,« je dejala. »Deklet se nihče ni smel dotikati, obiskovalci so lahko samo opazovali,« je povedala. Samo nekateri prijatelji in znanci so vedeli, s čim se ukvarja.

»Povedala sem svoji najboljši prijateljici, ko sem imela krizne trenutke.« In v stripklubu je spoznala svojo ljubezen. »Pripravljala sem se na nastop, ko sem med publiko zagledala skupino mladeničev, ki so praznovali fantovščino. Med njimi je bil visok rjavolasec s čudovitim nasmehom.« Spoznala sta se, čeprav si je rekla, da je striptizeta in zanje pravljice ne obstajajo. A zdaj imata celo hčerko. Povedala je, da jo je počakal pred vhodom in jo prosil za telefonsko številko. Čeprav je bila prepričana, da si želi samo aferico, mu jo je izročila. »Sramotno je, da vlada med ljudmi prepričanje, da so striptizete kurbe, človeške smeti. Sodijo tisti, ki sploh ne razumejo.« Naslednji dan jo je poklical in dodala je, da zdaj ne bi mogla biti bolj srečna. Zaveda se, da takšne zgodbe niso pogoste in da je ena od srečnic.