Svet

VIDEO: V javnost prišli posnetki policijske akcije v Franciji

R.T.
12. 1. 2015, 13.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V javnosti so se pojavili posnetki policijske akcije v Parizu, ko so posebne enote policije vdrle v košer pekarno in rešile talca in ubile napadalca.

LiveLeak

Sredi akcije, ki je potekala v eni izmed tiskarn na obrobju Pariza, natančneje v Dammartinu, je v četrti Vincennes na vzhodu Pariza prišlo do novega incidenta - napadalec je v judovski trgovini zajel več talcev, med njimi tudi ženske in otroke. Oborožen je bil dvema strojnicama.

Kot se je na koncu izkazalo je šlo za isto osebo, ki je dan predtem na jugu Pariza ubila policistko, še enega človeka pa huje ranila. Pariško tožilstvo je objavilo, da je bil napadalec 32-letni Amedyj Coulibaly. Coulibaly naj bi bil povezan tudi z napadalcema na tednik Charlie Hebdo.

Coulibaly naj bi bil povezan tudi s Cherifom Kouachijem, s katerim naj bi leta 2010 naj bi sodelovala pri poskusu pobega iz zapora v Franciji, in je bil zaradi tega leta 2013 obsojen na pet let zapora.

Istočasno, kot so policisti sprožili akcijo proti bratoma Kouachi, je policija sprožila akcijo tudi proti napadalcu v pariški četrti Vincennes. Ob tem je bil napadalec ubit, umrli pa so tudi štirje talci, dva policista pa sta bila ranjena.

Policija je kasneje potrdila, da je bil napadalec Amedy Coulibaly. Ob posredovanju policije so sicer iz trgovine po navedbah medijev prišli najmanj trije talci.