Svet

Kdo je spustil zloglasnega huligana Ivana na tekmo?

G.G.
16. 10. 2014, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Srbski mediji se sprašujejo, kako je mogoče, da je bil že večkrat obsojeni huligan Ivan Bogdanov med tekmo Srbija proti Albanija v Partizanovem stadionu, kjer je ponovno pokazal svoj pravi obraz in bil med navijači, ki so vdrli na igrišče in lovili albanske nogometaše.

Reuters

Eden najbolj prepoznavnih srbskih huliganov je bil leta 2010 v Genovi prijet zarad netenja nemirov na tekmi med Italijo in Srbijo. Italijanske oblasti so ga obsodile na tri leta zapora, ob tem pa je dobil še pet let prepovedi vstopa v države v EU.

Konec maja 2011 so ga deportirali v Srbijo, kjer je moral hitro na sodišče zaradi incidenta iz leta 2006. Zaradi napada na policiste in sodelovanje v pretepu med košarkaško tekmo med Partizanom in Crveno zvezdo je bil obsojen na 23 mesecec zaporne kazni.

In tukaj se pojavi odgovor, zakaj je lahko bil v torek zvečer med gledalci. Člen kazenskega zakonika po katerem je bil obsojen ne predvideva sankcije prepovedi vstopa na športne tekme. To določilo so vnesli šele leta 2009 in ne velja retroaktivno.