Vreme

Deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo

STA/J.P.
16. 10. 2014, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo, na zahodu tudi pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem, zjutraj pa tudi na severovzhodu, bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo sprva pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo občasno rahlo deževalo, popoldne in zvečer se bo od severa jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno od nas bo delno jasno, drugod spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

Vremenska slika: Nad južnim delom Sredozemlja je območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodnim delom Evrope pa je ciklonsko območje. Oslabljena vremenska motnja je dosegla Alpe in bo jutri prešla Slovenijo. Z zahodnimi vetrovi priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv najbolj obremenilen na zahodu države, vendar se bodo z vremenom povezane težave lahko pojavljale tudi drugod. Okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki, tudi glavoboli in migrene bodo pogostejši. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.