Slovenija

Tako Ješe kot Di Batista optimistična pred drugim krogom volitev v Škofji Loki

STA/J.P.
16. 10. 2014, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V drugem krogu županskih volitev se bosta v Škofji Loki pomerila zdajšnji župan Miha Ješe in kandidat SLS Metod Di Batista. Ješetu se je v prvem krogu zmaga izmuznila za manj kot 200 glasov, zato je pred nedeljo optimističen in pričakuje, da bo ostal župan. A Di Batista se, kot navaja, ni nikoli ustrašil včasih na prvi pogled nepremagljivih ovir.

Facebook

V Škofji Loki se je 5. oktobra za župansko mesto potegovalo osem kandidatov. Ješe, ki kandidira s podporo volivcev, je osvojil 47,5 odstotka glasov, njegov najbližji zasledovalec Metod Di Batista (SLS) pa je zbral 14,9 odstotka glasov.

Tako Škofjeločane v nedeljo čaka drugi krog. "Dejansko je ob sedmih dostojnih ali pa močnih kandidatih v prvem krogu težko priti neposredno skozi, bi bilo pa seveda lažje in predvsem ceneje, če bi. Vendar mislim, da je bila razlika v prvem krogu tako velika, da bi pa tokrat moral priti skozi. Z malo večjo udeležbo bi pravzaprav že v prvem krogu lahko zmagal," je za STA dejal Ješe. Ob tem je poudaril, da ne sme biti razočaran, pač pa zadovoljen, da so ljudje njegovo dosedanje delo prepoznali kot dobro.

Škofjeločane je 5. oktobra najbolj prepričala tudi Ješetova lista, ki je dobila skoraj tretjino v občinskem svetu. V tem tokrat sodeluje devet list oziroma strank, Ješe pa napoveduje čim širšo koalicijo.

Kot je še zagotovil Ješe, njegova kampanja še vedno temelji na sodelovanju. Po njegovih besedah imajo precej vsebine, projektov in dobrih zgodb, ki jih morajo spraviti skupaj z vsemi ostalimi, ki delujejo v javnem interesu oziroma za dobro Škofjeločanov. 

"Tako v poslu, kjer sem uspešno vodil velike in male projekte, kot pri mojih alpinističnih in jamarskih dejavnostih, se nisem nikoli ustrašil včasih na prvi pogled nepremagljivih ovir in bil praviloma uspešen. Tako je tudi pri teh volitvah," pa je bil v izjavi za STA odločen Di Batista. Kot je dodal, pričakuje tudi veliko podporo volivcev, ki so v prvem krogu volili druge županske kandidate, pri čemer so mu poleg SLS podporo izrazili še NSi, SMC in Komunalno-ekološka lista.

Če mu uspe, se bo Di Batista zavzemal, da se vse, kar je v občini dobro, nadaljuje brez sprememb. Velik izziv pa vidi pri vodenju in zaključevanju velikih investicij, ki "povzročajo veliko nezadovoljstva med občani in včasih nepotrebno zadolževanje občine". Prioriteti Di Batiste pa bosta boljša komunikacija z občani in enakomeren razvoj občine, je navedel.

Kampanjo medtem Di Batista ocenjuje kot dostojno in na primerni ravni, sicer pa v njenem drugem delu želi volivce v še večjem številu privabiti na volišča, da podprejo "pozitivne spremembe", ki da jih bo - skupaj s podporniki v občinskem svetu - naredil v občini.