Svet

Kje se bodo srečali veliki strici iz ozadja?

G.G.
27. 8. 2014, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Skrivnostna skupina Bilderberg, ki naj bi v ozadju vladala svetu, bo imela naslednje leto srečanje na Tirolskem. Člani domnevno vplivne finančne lože se naj bi sestali v hotelu Interalpen v bližini smučišča Seefeld.

Arhiv Svet24
»Očetje svetovnga reda« bodo tako kramljali v luksoznem hotelu na nadmorski višini 1300 metrov, vse skupaj pa bo, tako kot vedno, potekalo v veliki tajnosti. V njihov krog namreč ne more stopiti vsakdo, pa čeprav ima člansko izkaznico Foruma 21 ali Zbora za republiko.

Gre za krog, v katerega so povabljeni izbranci izmed svetovne elite. Od finančnikov, bankirjev, industrialcev in politikov, do dinastov in medijskih mogotcev. Skratka tistih, ki imajo kar nekaj pod palcem ali pa imajo velik vpliv (vodje obveščevalnih služb).

Prva konferenca skupine Bilderberg je bila od 29. do 31. maja 1954 v hotelu Hotel de Bilderberg na Nizozemskem. Srečanje je potekalo pod sponzorstvom nizozemskega princa Bernharda, za katerega velja, da je eden od ustanovnih članov kluba.

Sicer pa srečanja Bilderbergov potekajo v skrbno zavarovanih hotelih. Javnost skopo obvestijo o kraju sestanka in glavnih temah. Kot pravijo poznavalci pa naj bi šlo za nekakšno neformalno srečanje svetovnih voditeljev.