Svet

Tako danes izgleda notranjost Costa Concordie

M.J.
17. 7. 2014, 13.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na internetu se je pojavil posnetek notranjosti ladje Costa Concordia, ki je pred dvema letoma nasedla pri otoku Giglio v Italiji. Križarka je trenutno v procesu dvigovanja z morskega dna, da bi jo nato lahko odpeljali na njeno zadnjo plovbo v Genovo, kjer jo bodo razstavili.

Youtube

Atrij te nekoč luksuzne križarke izgleda dobro ohranjen in to kljub temu, da se je dogodek zgodil pred dvema letoma in da je bila polovica ladje ves ta čas pod vodo. V začetku tedna so to 114.500 ton težko križarko uspešno dvignili z morskega dna in sicer s pomočjo komor, v katere dovajajo stisnjen zrak. Govora je o 30 komorah, ki so jih namestili na ladjo, z njihovo pomočjo pa naj bi ponovno lahko plula.

dnaindia.com

Costa Concordia je sedaj od mesta, kjer je nasedla oddaljena približno 30 metrov, celotna reševalna akcija pa naj bi stala približno 400 milijonov evrov.

Naj spomnimo, v nesreči Costa Concordie januarja 2012 je umrlo 32 ljudi, kapitan pa je bil eden izmed prvih, ki je pobegnil z ladje, zaradi česar se tudi zagovarja na sodišču.