Črna kronika

Na Obrežju prijeli državljana Kosova, ki je Turku ukradel 11 tisoč evrov

STA/G.G.
17. 7. 2014, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na mejnem prehodu Obrežje so v ponedeljek prijeli 39-letnega državljana Kosova, ki ga utemeljeno sumijo, da je decembra na avtocestnem počivališču Studenec skupaj s pajdašem turškega državljana olajšal za 11.000 evrov. Osumljenca so po pridržanju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj že odredil pripor.

Arhiv Svet24
Lanskega 21. decembra je državljan Turčije policistom naznanil kaznivo dejanje. Turek se je ustavil na počivališču Studenec na avtocesti proti Ljubljani, ko je bil še v vozilu, pa je k njemu pristopil neznanec in mu nakazal, da ima počeno gumo. Žrtev je stopila ven, medtem pa je drugi moški izkoristil njegovo nepazljivost in iz predala voznikovih vrat ukradel usnjeno črno denarnico. V denarnici je turški državljan imel 11.000 evrov, osebni izkaznici Turčije in Francije, francosko vozniško dovoljenje, bančno in zdravstveno kartico. Preden je ugotovil, kaj se je zgodilo, je minilo približno pet minut, medtem pa sta storilca že pobegnila, so v sporočilu za javnost dogajanje povzeli na koprski policijski upravi.

Postojnski policisti so na podlagi zbiranja informacij in opisa oseb pridobili dovolj podatkov, da so zoper tujega državljana, ki so ga na podlagi zbranih dokazov utemeljeno osumili storitve kaznivega dejanja Velike tatvine, ki se preganja po uradni dolžnosti, razpisali ukrep prijetja.

Epilog je sledil v začetku tedna, ko so 39-letnika v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah na podlagi razpisa prijeli na Obrežju. V nadaljnjem postopku so v skladu z usmeritvami pristojne državne tožilke zoper državljana Kosova odredili pridržanje. Naslednji dan so 39-letnika postojnski policisti privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so še zapisali na policiji.