Svet

Grozljivka v zavetišču: Našli 37 vreč ostankov mučenih psov

N.J.
12. 6. 2014, 15.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti so ob pregledu zavetišča za živali naleteli na grozljiv prizor. Našli so namreč kar 37 vreč razpadlih trupelc psov.

DESSISLAVA YANKOVA / Gannett Tennessee

29-letna Nicole Hulbig iz Tennesseeja, ki se je izdajala za rešiteljico živali, je pobirala žvali z ulice in jim nudila dom. Ko so bile enkrat pri njej, pa se je zgodilo - živali naj bi izstradala in jih mučila, poročajo ameriški mediji. Policisti so pri njej našli kar 37 vreč, polnih ostankov preminulih psov, še 39 psov pa je bilo živih, a naj bi bili vsi podhranjeni, živeli naj bi v veliko premajhnih kletkah, trpeli so pomanjkanje tako hrane kot vode. Veterinarsko osebje jim zdaj pomaga okrevat.

Ženska naj bi se branila, da so psi poginili zaradi bolezni in da ona ni kriva za množičen pogin živali. Trupelca živali naj bi bila tako razpadla, da bo težko poiskati vzrok smrti, pišejo mediji.

Hulbigova je sicer delala za neprofitno organizacijo RRR Service Dogs, ki naj bi skrbela za nezaželene živali, še posebej pa naj bi se ukvarjali s prevzgojo nevarnih in agresivnih psov, ki naj bi bili nato primerni za pomoč vojakom, ki so jo skupili v boju. Med psi naj bi bilo mnogo takih, ki naj bi jih v ZDA prepeljali iz Afganistana. Žensko so aretirali, javnost pa je nad dogajanjem močno zgrožena.