Svet

Več mrtvih v požaru na avtobusnem terminalu v Južni Koreji

STA
26. 5. 2014, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na avtobusnem terminalu v bližini južnokorejske prestolnice Seul je danes izbruhnil požar, ki je zahteval najmanj sedem smrtnih žrtev, več kot 20 ljudi je bilo poškodovanih. Gre za novo prometno nesrečo v državi, ki še vedno žaluje za okoli 300 smrtnimi žrtvami nesreče trajekta minuli mesec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za novo prometno nesrečo v državi, ki še vedno žaluje za okoli 300 smrtnimi žrtvami nesreče trajekta minuli mesec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Večina je v požaru umrla ali bila poškodovanih zaradi vdihavanja dima. Gasilci so sporočili, da so požar na avtobusnem terminalu v Goyangu, severozahodno od Seula, najverjetneje povzročila varilska dela na podzemnem mestnem projektu. Gasilci so potrebovali pol ure, da so ukrotili ognjene zublje.

Petnadstropni avtobusni terminal ima več postaj, ki lahko skupno sprejme 250 avtobusov in kompleks več zgradb, v katerem so tudi nakupovalno središče, supermarket in kinematograf. V času nesreče je bilo v poslopju domnevno več sto ljudi.