Slovenija

Janšev soobsojenec prejel nova grozilna pisma

U.K.
26. 5. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po naši objavi se je razvpiti Mitja Kunstelj ponovno oglasil. Objavljamo nova grozilna pisma, ki jih je prejel Janšev soobsojenec, Tone Krkovič.

Pred časom smo pisali o grožnjah, ki jih od kontroverznega blogerja Mitje Kunstlja prejema Tone Krkovič in ki so na rob strahu spravile obtožene v zadevi Patria. Grožnje Kunstlja pa ne prenehajo, sledile so še celo po naši objavi. V celoti pa objavljamo tudi pisma Kunstlja, ki jih je Krkoviču pisal iz zapora in v katerih ga je prosil za denar.

Obljuba, napoved komu česa neprijetnega, hudega; tako je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika zapisana definicija zlovešče besede grožnja. Za nekoga morda samo definicija, za drugega pa udejanjenje strahu in negotovosti. Vsem trem, obtoženim v aferi Patria, Janezu Janšu, Ivanu Črnkoviču in Tonetu Krkoviču, so že grozili, predvsem slednja pa sta bila že v preteklosti žrtev groženj, da bosta vse hudo poplačala v zaporu. A ne govorimo samo o prestajanju zaporne kazni in odplačevanju tistega, za kar je sodišče presodilo, da je kaznivo dejanje. Govorimo o grožnjah po maščevanju v zaporu, kakršne smo morda vajeni samo iz filmskih prizorov. »Prišel boš v okolje (Dob, Koper, Ljubljana), kjer imam večji vpliv in sloves, kot si ga ti kdaj koli imel. 15.000 mark sem nekoč iz svojega žepa dal za tvoj avto. Goljufu, ki vam ni bil dorasel. Danes mi dolguješ 15.000 evrov! V zaporu jih boš odslužil, to ti obljubim /…/. V zaporu dolg odslužiš tako, da se prodajaš ali pa 'dilaš',« se je glasil del grozilnega pisma, v katerega se je z grozo zazrl Tone Krkovič, ko ga je prejel od Mitje Kunstlja in smo ga tudi mi pred dnevi v celoti objavili. Kunstelj nam je takrat v telefonskem pogovoru razložil, kaj je srž problema, zaradi katerega ima Krkoviča v zobeh in se mu želi maščevati. Dejal nam je, da je leta 1995 Krkoviču posodil 15 tisoč takratnih mark za nakup avtomobila znamke Ford pri podjetju GDS. »Vrnil ga ni nikoli, pač pa mi je nekajkrat v zapor poslal denar, približno 30.000 tolarjev,« nam je še zatrdil. Grožnje pa se niso ustavile samo pri tem grozilnem pismu, temveč se še nadaljujejo. Preberite kaj se dogaja med Kunstljem in trojico Janša, Krkovič, Črnkovič v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!