Slovenija

Danes že 21. študentski tek na ljubljanski grad

STA
26. 5. 2014, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V organizaciji Zavoda ŠOU šport Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani bo danes že 21. študentski tek na grad, ki se bo s startom na Prešernovem trgu začel ob 19. uri. Organizatorji tudi letos pričakujejo več kot 1500 tekačev, študentov in občanov, ki se bodo pomerili v tekmovalni in rekreativni kategoriji, so sporočili iz ŠOU.

Arhiv Svet24

Organizatorji želijo s študentskim tekom, ki je sicer ena izmed treh največjih tekaških prireditev v Ljubljani, tudi letos spodbuditi zdrav način življenja med študenti in ostalimi prebivalci glavnega mesta. Premagovanje 2,5 kilometra dolge proge od Prešernovega trga do grajskega dvorišča je namreč po več kot dveh desetletjih postala tradicionalna množična športno-rekreativna prireditev.
Študentski tek na grad, ki je plod začetnega sodelovanja Mestne občine Ljubljana in ljubljanske študentske organizacije, je od leta 1993 skupaj preteklo že več kot 20.000 tekačev.
Tudi letos je prijavnina brezplačna, prvih 2000 tekačev v cilju pa bo za nagrado prejelo spominsko majico Študentskega teka na grad. Startni strel bo ob 19. uri sprožil predsednik ŠOU v Ljubljani Rok Liković, ob 19.30 pa bo na grajskem dvorišču podelitev medalj in nagrad najhitrejšim v vsaki kategoriji.