Svet

V operaciji jemenske vojske ubitih več deset pripadnikov Al Kaide

STA
4. 5. 2014, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Jemenska vojska je v okviru obsežne protiteroristične operacije danes ubila 37 domnevnih pripadnikov Al Kaide in številne ranila, je sporočilo jemensko obrambno ministrstvo. Jemenske sile so pred dnevi sprožile obsežno operacijo proti pripadnikom Al Kaide na jugu države.

Reuters

Kot je v sporočilu zapisalo obrambno ministrstvo, so bili domnevni teroristi ubiti na območju Majfa v pokrajini Šabva na jugu države v okviru šestega dne operacije, ki je uperjena proti veji Al Kaide na Arabskem polotoku (AQAP).

Jemenska vojska je sicer v petek na tem območju ob podpori letal ubila pet pripadnikov Al Kaide, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Skupno je bilo v vojaški operaciji po poročanju AFP, ki se sklicuje na uradne podatke, doslej ubitih 67 skrajnežev in več kot 24 vojakov.

Pripadniki AQAP so vzpostavili utrdbe v krajih in na odmaknjenih območjih v pokrajinah Abjan in Šabva na jugu države, potem ko so jih varnostne sile pregnale iz večjih mest v Abjanu.

Jemenska in ameriška vojaška letala so na območju pred tedni obstreljevala oporišča AQAP, ki je po oceni Washingtona najnevarnejša veja mednarodne teroristične mreže in povezana z več neuspelimi načrti terorističnih napadov na ZDA. Ubitih je bilo več deset pripadnikov Al Kaide.