Črna kronika

Na Gorenjskem se je smrtno ponesrečil traktorist

U.K.
4. 5. 2014, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na Planini Zajamnik se je smrtno ponesrečil traktorist. Policisti so bili o nesreči, ki se je zelo verjetno zgodila že v petek pozno zvečer, obveščeni včeraj dopoldan.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 48 urah sprejel obvestilo o sedmih prometnih nesrečah. V dveh sta se udeleženca telesno poškodovala, v ostalih petih pa je nastala samo materialna škoda. Policisti so zasegli še tri motorna vozila, v enem postopku vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,89 mg/l).

Zaradi kršitev predpisov o javnem redu in miru so policisti še sedemkrat posredovali na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Pridržali so eno osebo, ki je na javnem kraju pod vplivom alkohola kršila javni red in mir, po intervenciji policistov pa se mi umirila in je s kršitvijo nadaljevala.

S področja kriminalitete pa so policisti obravnavali sume kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. Na Bledu so s pomočjo policijskega robota razstrelili še sumljiv predmet.

V dveh nesrečah sta se udeleženca telesno poškodovala. V Svetem Duhu pri Škofji Loki je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v petek popoldan padel voznik kolesa z motorjem, v Zvirčah pri Tržiču pa je povzročitelj nesreče, prav tako zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Telesno poškodovana sta voznik kolesa z motorjem in potnik v avtomobilu povzročitelja iz druge prometne nesreče.

Počasneje je varneje! Zato prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Zgolj trenutek nepazljivosti namreč lahko popolnoma spremeni življenje, usodna pa je lahko že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Na Planini Zajamnik se je smrtno ponesrečil traktorist. Policisti so bili o nesreči, ki se je zelo verjetno zgodila že v petek pozno zvečer, obveščeni včeraj dopoldan. Ugotovili so, da se je 59-letni traktorist iz Bohinja iz planine po gozdni cesti vračal proti Podjelju, ko je med vožnjo izgubil oblast nad traktorjem in padel pod njega, pri tem pa utrpel smrtne poškodbe. O nesreči bodo kriminalisti s poročilom obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tovrstne nesreče so ponavadi predvsem posledica neprilagojene hitrosti vožnje glede na vozno površino ali posledica nepazljivosti, neustrezne opreme, vožnje pod vplivom alkohola ipd. Zato opozarjamo na previdnost pri vožnji ter uporabo predpisane in brezhibne opreme.

Neznani storilec je med četrtkom zjutraj in petkom zvečer na Snakovški cesti v Križah pri Tržiču vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil elektronsko opremo, denar, srebrnino in avtomobil Volvo S 60 svetlo rumene kovinske (zlate) barve.