Svet

14-letnik, ki je spolno zlorabil 12 žensk, je odkorakal na prostost

N.J.
23. 4. 2014, 18.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Komaj 14-letni deček je v roku treh mesecev spolno zlorabil kar 12 žensk, starih od 17 do 48 let. Dejanja je priznal, a iz sodne dvorane je odkorakal kot svoboden človek.

Arhiv Svet24

Policijski predstavnik je sporočil za javnost, da žrtve, čeprav močno vznemirjene, želijo, da se dečku pomaga. Sodišče mu je naložilo 12-mesečno zdravljenje. Gre za posebno kazen, ki jo sodišče lahko naloži mlajšemu od 16 let, če ta prizna svoja dejanja. Namen je rehabilitirati prestopnika in nadzorovati njegovo vedenje.

V treh mesecih 12 žrtev

Najstnik, katerega ime zaradi zaščite mladoletnih oseb ostaja neznanka, je na sodišču mirno priznal niz spolnih napadov na 12 žensk. Vse napade je izvršil v roku treh mesecev,. med 20. avgustom in 9. oktobrom lani, vse v okolici Univerze v Manchesterju. 28. avgusta je spolno zlorabil 18-letno dekle v parku pred Univerzo, slab mesec kasneje pa še tri ženske, stare 21, 22 in 27 let. 5. oktobra je napadel 5 žensk, ki so bile tedaj stare 17, 21, dve 32 in ena 35 let. Zadnji napad se je zgodil 9. oktobra, ko je spolno napadel 48-letno žensko.

"Na podlagi informacij, ki so nam jih dale žrtve, in prič, ki so same pristopile k nam, smo uspeli aretirati prestopnika," je povedal detektiv, vodja preiskovalcev, Colin Larkin in se vsem zahvalil za sodelovanje. Po naši objavi v medijih, se je javilo še šest žensk. "Vse so pretresene, a želijo, da se fantu pomaga, da ne bi nikoli več ponovil dejanja," je še povedal.

Najstnik bo moral podpisati dogovor o odškodnini ter sodelovati v programih za rehabilitacijo, preko katerih bodo poskušali popraviti njegovo vedenje.