Črna kronika

Pod Storžičem se je smrtno ponesrečil 19-letnik

STA/M.J.
23. 4. 2014, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V severni steni Storžiča se je zgodaj zjutraj smrtno ponesrečil 19-letni Ljubljančan. Med vzponom po Žrelu je zdrsnil na višini približno 1700 metrov ter se med 200-metrskim drsenjem tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl, pojasnjujejo na Policijski upravi Kranj.

Ao Kranj

Kot navajajo, planinec ni uporabljal primerne gorniške opreme.

Nesreča, ki jo je naznanil Ljubljančan, ki se je skupaj s smrtno ponesrečenim planincem vzpenjal na Storžič, se je po podatkih kranjske policijske uprave zgodila na zelo zahtevni planinski poti, v zelo strmem vzponu. Pot je zasnežena in spolzka, vodi pa od Doma pod Storžičem na nadmorski višini 1123 metrov proti vrhu Storžiča, ki meri 2132 metrov. Na poti je velika nevarnost padajočega kamenja, pojasnjujejo.

Obenem na policijski upravi opozarjajo, da je ponekod v gorah še vedno sneg, na takih mestih je velika nevarnost zdrsov. Pripravljenost in ustrezna oprema sta tako bistveni, obvezni pa so tudi specialni pripomočki, ki jih je glede na izbrano pot treba uporabljati. "Hodite varno, preprečujte nevarnosti in se jih naučite prepoznavati, predvsem pa bodite odgovorni," še pozivajo na policijski upravi.