Na Policijski postaji Piran so v aprilu zaznali več vlomov v gostinske obrate in druge poslovne prostore na območju strnjenega naselja v Piranu. Storilec je v objekte vlamljal, nato je preiskal notranjost in iz blagajn oz. denarnic kradel blagajniški minimum, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti so za kazniva dejanja osumili domačina in ga v petek tudi izsledili ter mu odvzeli prostor za 48 ur. Ugotovili so, da je vlomil tudi v eno od stanovanjskih hiš na območju Pirana, kjer se je nastanil in prebival. Na kraju so policisti z ogledom zavarovali več osebnih predmetov osumljenca kot tudi predmetov, ki izvirajo ali so bili uporabljeni pri storitvi kaznivih dejanj.

O vseh ugotovitvah so policisti sproti obveščali koprsko okrožno državno tožilstvo in zoper Pirančana podali kazensko ovadbo za šest kaznivih dejanj velikih tatvin in eno kaznivo dejanje kršitev nedotakljivosti stanovanja. Ob zaključku 48-urnega pridržanja so osumljenca skupaj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Policisti bodo v nadaljnjem postopku zbrali tudi obvestila in dokaze za druga kazniva dejanja. Zato prosijo vse občane, naj kakršnekoli koristne informacije sporočijo na Policijsko postajo Piran na telefonsko številko 05/ 617-16-00.