Svet

Javil se je potnik izginulega letala?!

T.P.
11. 4. 2014, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Avstralski časopis International Business Times je presenetil z zgodbo, po kateri so potniki izginulega malezijskega letala še vedno živi, a pretepeni in drogirani v bližini tajne ameriške vojaške baze, blizu Maldivov.

Zgodba oziroma nova teorija zarote je še posebej zanimiva zato, ker se GPS podatki, ki domnevno pravijo, da je letalo na oddaljenem otoku v Indijskem oceanu, neverjetno ujemajo s trditvami znane sarajevske jasnovidke.

Neodvisni novinar Jim Stone trdi, da se je z SMS-om javil eden od potnikov izginulega malezijskega Boeinga 777. Šlo naj bi za potnika Phillipa Wooda, zaposlenega v podjetju IBM, ki naj bi mu uspelo skriti svoj Iphone 5. Tako je lahko poslal kratko sporočilo in fotografijo, na kateri se ne vidi prav dosti, a je z nje mogoče marsikaj razbrati.

Iz spročila je razvidno, da je bilo poslano deset dni kasneje od izginotja letala, trdi avstralski novinar.

Stone pojasnjuje, da je slika temna zato, ker je potnik na zelo temačnem kraju, vendar pa ni težko ugotoviti, kdaj je nastala. Novinar pravi, da je nastala s prej omenjenim telefonom 18. marca letos. Spomnimo, avion uradno iščejo že od 8. marca. Glede na GPS koordinate je bil Wood v trenutku pošiljanja sporočila nekaj kilometrov stran od tajne ameriške vojne baze Diego Garcia, na otoku južno od Maldivov v Indijskem oceanu, trdi Jim Stone. Teh koordinat ni na spletu in jih ni bilo mogoče prevzeti z Googlea ali Wikipedije, pravi Stone ter dodaja, da je prav to dokaz, da je bila slika poslana iz bližine baze.

Facebook

Stone je izdal tudi vsebino sporočila, v katerem je pisalo, da so letalo ukradli in da je Wood talec. Povedal je tudi, da misli, da so ga zadrogirali, da mu je kljub temu uspelo skriti mobitel ter da je ločen od drugih potnikov v svoji celici. Stone pravi, da človeku, ki mu je zaupal to informacijo, neprestano grozijo s smrtjo.

Novinarjevemu viru naj bi grozili s smrtjo!

Ali se bo ta teorija pokazala za resnično ali ne, ne moremo vedeti, vsekakor pa je zanimivo, da sta kmalu po izginotju letala kar dve jasnovidki (slovenska in sarajevska) povedali, da je letalo na kopnem, blizu Maldivov.

Twitter
Je letalo res letelo nizko nad maldivskim otokom?

»Malezijski Boeing 777 stoji na nekem otoku na Maldivih, ki ni naseljem, vendar pa je geostrateško izredno pomemben. Z njim je vse v najlepšem redu in lahko vsak trenutek poleti,« je dejala Sarajevčanka, ki se že leta ukvarja s proučevanjem nenavadnih pojavo in svetovnimi fenomeni.

Na letalu je bila tudi sestra znanega igralca. Tudi njen telefon je zvonil v prazno ... Kaj se je dogajalo, preberite TUKAJ.