Svet

Svet trepeta: Al Kaida izdala seznam potencialnih tarč terorističnih napadov

N.J.
23. 3. 2014, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Al Kaida je objavila seznam, na katerem so navedene lokacije, ki naj bi bile potencialne tarče novih terorističnih napadov.

Reuters

Teroristična organizacija Al Kaida naj bi v prvi vrsti ciljala na Veliko Britanijo, Francijo in ZDA. Najbolj verjetno naj bi bilo, da bi (s samomorilskimi napadi ali avtobombami) napadli med velikimi dogodki, kot so nogometne tekme Premier League in FA Cup tekme v Londonu, potencialna tarča pa naj bi bil tudi tamkajšnji legendarni hotel Savoy in druge večje prireditve, kot recimo Cheltenham festival.

Med ameriškimi mesti naj bi bila 'prioriteta' mesta Washington DC, New York, Chicago in baze ameriške vojske - predvsem v Severni Virginiji. V Franciji naj bi bila glavna tarča dolina reke Dordogne, ki jo vsako leto obišče mnogo turistov.

Poleg seznama naj bi bila v isti reviji tudi navodila, kako izdelati avtobombo iz plinskih jeklenk, kisika in sprožilca, morebitnim napadalcem pa svetujejo, naj se izogibajo sredstvom nadzora in uporabijo ekplozivna sredstva, kjerkoli je to mogoče.