Črna kronika

Grozljiva nesreča v Pesnici: 30-letnik umrl, trije poškodovani

N.J.
22. 3. 2014, 16.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Okoli 3.50 se je na regionalni cesti v Pesnici pri Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, tri pa so lahko telesno poškodovane.

Gasilski zavod Maribor

Policisti so ugotovili, da je 30-letni voznik, doma iz okolice Jarenine, vozil osebni avtomobil iz smeri Maribora proti Pesnici. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je, v blagem levem ovinku, izgubil oblast nad vozilom, ki ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče. Ravno takrat mu je nasproti pravilno pripeljal 53-voznik, doma iz Maribora. Vozili sta silovito trčili, v nesreči pa je 30-letni voznik umrl, 53-letni voznik pa je utrpel lahke telesne poškodbe.

Oba voznika sta v vozilih imela še vsak po eno sopotnico. Obe sta se v prometni nesreči lahko telesno poškodovali. Vse tri poškodovane so z reševalnimi vozili prepeljali v UKC Maribor. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. V navzočnosti mariborske dežurne Okrožne državne tožilke ga je na kraju nesreče vodila mariborska dežurna Preiskovalna sodnica.

Ker je voznik, ki je prometno nesrečo povzročil - umrl, bodo policisti sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu. Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je to v letošnjem letu tretja smrtna žrtev prometnih nesreč. Enako število smrtnih žrtev je bilo v primerljivem obdobju lanskega leta.