Zdravje

'Poglejte, kaj ste ji storili!'

N.J.
23. 3. 2014, 08.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Komaj 19-letna Sophie je umrla za rakom na materničnem vratu. In to samo zato, ker je zdravniki, rekoč da je premlada, niso hoteli pregledati. Njeni starši so zdaj šokirali z njeno poslednjo fotografijo ...

19-letnico, ki je delala kot model, so zdravniki, čeprav je tožila zaradi bolečin v predelu maternice, poslali domov. Pap testa niso želeli opraviti, rekoč da je rak na materničnem vratu med mlajšimi od 25 let izjemno redek in da ni potrebe za opravljanje testa.

Ko je Sophie Jones naslednjič prišla v bolnišnico zaradi še hujših bolečin, je bilo že prepozno. Sophie je imela ravo to obliko raka in nedavno tudi izgubila bitko za življenje. Njeni starši so zdaj objavili šokantno fotografijo Sophie tik pred smrtjo, s katero želijo javnost in predvsem zdravstvo opozoriti, kako pomembna so testiranja za mlada dekleta. Čeprav je ta oblika raka pri mladh dekletih bolj redka, to ne pomeni, da ne obstaja, zato tudi zbirajo podpise, da bi starostno mejo za opravljanje pap testa v Veliki Britaniji s 25 let premaknili na 16 let.