Svet

V samomorilskem napadu na pakistansko sodišče več mrtvih

STA/M.J.
3. 3. 2014, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V samomorilskem napadu na sodišče v pakistanski prestolnici Islamabad je bilo danes ubitih najmanj 11 ljudi, še 24 pa je bilo ranjenih, je sporočila pakistanska policija. Čeprav Pakistan že od leta 2007 pretresajo talibanski upori, so napadi v prestolnici v zadnjih letih razmeroma redki.

Reuters

Za zdaj še ni jasno, kdo stoji za napadom, ki se je zgodil dva dni potem, ko so pakistanski talibani razglasili enomesečno premirje, da bi tako omogočili nadaljevanje zastalih mirovnih pogovorov s pakistansko vlado.

"Začelo se je s streljanjem dveh ali treh napadalcev, sledili sta dve samomorilski eksploziji, ki sta ubili 11 ljudi in ranili še 24," je povedal načelnik policije v Islamabadu Sikandar Hajat in dodal, da so drugi napadalci pobegnili. Napadalcev, ki so obkolili sodišče, nato pa vdrli vanj in začeli streljati, je bilo okoli 15.

Število mrtvih je kasneje potrdila še tiskovna predstavnica pakistanskega inštituta za medicinske vede Aješa Isani, ki je povedala, da so na inštitut pripeljali 20 ranjenih, polovica jih je v kritičnem stanju.

Ulice okoli napadenega sodišča so po napadu zaprli, policija in paravojaške sile pa so začele izvajati preiskave, poroča francoska tiskovna agencija AFP.