Svet

Ravnala po knjigi in ubila otroka

Črt Kaker
20. 11. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Par iz ameriške zvezne države Washington je bil pred dnevi pravnomočno obsojen zaradi zlorabe in umora posvojene hčerke. In primer ni osamljen.

ZDA zadnje čase pretresajo tragične smrti otrok, ki so jih z nasilno metodo vzgoje ubili lastni starši, ki so slepo sledili knjigi katoliškega pastorja Michaela Pearla Kako strenirati otroka. Mlado Hano (15), ki je bila le ena od žrtev »knjige«, so našli mrtvo spomladi leta 2011 na vrtu stanovanjske hiše, v kateri je živela.

»Ležala je napol gola sredi vrta z zavezanimi rokami,« je dejal šerif, ki je prvi prišel na kraj zločina. Kot je pozneje pokazala obdukcija, je Hana umrla zaradi podhladitve, podhranjenosti in večkratnih zlomov, ki sta jih s svojim vzgojnim vzorcem povzročila starša. Oba sta slepo sledila knjigi že prej omenjenega pastorja, v kateri so bili jasno zahtevani uporaba fizičnega nasilja, vrvi, prhanje s hladno vodo in jemanje hrane. In vse to z namenom, da se otrok »nauči« spoštovanja in hvaležnosti.

Sodišče je starša pred nekaj tedni obsodilo na največjo mogočo zaporno kazen 37 let zapora brez možnosti predhodne izpustitve. Pastor se brani kakršnihkoli obtožb in še naprej širi svojo doktrino vzgoje, ki temelji na nasilju do otrok.