Svet

Truplo pustili kar na ulici

S.R.
16. 10. 2013, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kitajska policijo je truplo cestnega dirkača kar pustila na cesti, v opozorilo tistim, ki se radi udeležujejo pouličnih dirk ali pa preprosto radi preveč pritisnejo na plin.

Carbuzz
Truplo so pustili kar na ulici in ga niso niti pokrili.

Nesreča se je pripetila v mestu Kunming v provinci Yunnan. Preminuli 28-letni Tao Lung se je ponesrečil z avtomobilom Jaguar F-Type, ko je med dirkanjem poskušal prehiteti tekmeca. Oba avtomobila naj bi vozila več kot 240 kilometrov na uro. Tao je ravno prehiteval tekmeca na pretežno stanovanjski ulici, ko je iz dovoza pripeljal drug avtomobil. 28-letnik pa se seveda ni mogel pravočasno ustaviti in je najprej zadel pločnik, nato pa drevo, pri čemer ga je vrglo iz avtomobila. Nato ga je povozil drugi udeleženec dirke in Tao je bil v trenutku mrtev.

Prebivalci so medijem povedali, da so dirke na tem območju stalnica, ter da  so policijo že opozorili, da so smrtonosne nesreče le še vprašanje časa.

Težava naj bi bila v tem, da dirkajo le premožni ljudje, ki si jih policija ne upa zapreti. No, je pa policija ob prihodu na kraj nesreče naredila nekaj drugega: trupla niso pokrili, temveč so ga dobro uro pustili vsem na ogled. Priče so povedale, da so s tem najverjetneje želeli sporočiti, da je cena cestnega dirkanja včasih previsoka. Šele po tem, ko so zaključili ogled prizorišča in odvlekli razbiti avtomobil so končno odpeljali tudi truplo, ki so ga pred tem videli tudi otroci.

Carbuzz

 

Jaugar, ki ga je vozil Tao sicer od nič do 100 kilometrov pospeši v 4.2 sekundah, končna hitrost pa je slabih 300 kilometrov na uro. Glede na to, da se trend cestnega dirkanja v tej ogromni deželi vse bolj razrašča, bo takšnih nesreč v prihodnosti na žalost zagotov še veliko več.