Svet

Skrivnostne smrti pri križu svete Margarete

T.P.
4. 10. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bil je njun poročni dan in peljala sta se skupni sreči naproti. A njune načrte je preprečila avtomobilska nesreča, v kateri sta oba izgubila življenje. Od takrat pri Margaretinem križu ljudje umirajo.

Je Margareta res preklela mesto?

V bližini romunskega mesta Gaesti sta na lokalni cesti pred 40 leti na svoj poročni dan umrla mladoporočenca. Prebivalci so prepričani, da je Margareta, tako je bilo ime nevesti, tedaj preklela to mesto in da njen duh tam še danes išče moža.

Žalostna nevesta še vedno išče moža!

Po smrti mladoporočencev so na mestu, kjer sta izgubila življenji, postavili vsakemu svoj križ. A kmalu po tistem so se pri njenem križu začele dogajati nepojasnljive smrti, ki spravljajo ljudi v grozo. Tisti, ki so tam izgubili družinske člane ali prijatelje, pa tudi ostali meščani, verjamejo, da je to mesto prekleto.

Preklela naj bi ga pokojna Margareta. Drugega pojasnila za več kot deset mrtvih pri njenem križu ni, pravijo. Zato je kraj pred časom obiskal duhovnik in ga blagoslovil, v kapelici ob cesti pa so v ta namen pripravili mašo, ki naj bi v prihodnje preprečila smrti ob Margaretinem križu.  

Tukaj sta umrla mladoporočenca.