Slovenija

Delno jasno z zmerno oblačnostjo

STA / S.R.
4. 10. 2013, 09.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes dopoldne bo na vzhodu precej jasno, drugod delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod občasno pretežno oblačno. Nizka megla na Gorenjskem se bo postopno razkrojila. Popoldne bo na vzhodu občasno nekoliko več gostejše koprenaste oblačnosti. Šibka burja na Primorskem bo do večera ponehala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Zvečer in ponoči se bo prehodno zjasnilo, jutri zjutraj pa se bo od jugozahoda spet začelo oblačiti. Manj oblačno bo na severovzhodu države. Popoldne se bodo od jugozahoda začele pojavljati manjše padavine, ki bodo lahko do večera segle do osrednje Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske malo pod 0, ob morju okoli 7, najvišje dnevne pa od 13 do 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas precej jasno, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Šibka burja ob severnem Jadranu bo popoldne postopno ponehala.

Jutri se bo od zahoda postopno pooblačilo. Čez dan se bodo padavine začele pojavljati v Istri in Kvarnerju, popoldne tudi v Furlanski nižini ter še ponekod drugod na Hrvaškem.

Vremenska slika: Nad Atlantikom in delom zahodne Evrope je ciklon. Topla fronta je dosegla zahodne Alpe. Nad preostalim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje postopno doteka toplejši zrak.

Obeti: V nedeljo bo oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. V ponedeljek se bo na severovzhodu delno zjasnilo. Drugod bo še pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Postopno bo nekoliko topleje.