Svet

Neverjetno shujšanje na zgolj 27 kilogramov

M.J.
15. 9. 2013, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Iz 196 kilogramov je shujšala na 27 kil in pri tem skoraj umrla. Šesnajst mesecev po operaciji je izgledala kot okostnjak. Imela je namreč komaj 27 kilogramov, zdravniki pa so ji dejali, da bo umrla, če se ne bo pričela hitro rediti.

Zajem zaslonske slike

Za Beth Birch iz Merseysidea v Veliki Britaniji, je bila želodčna prevezava skoraj usodna, ko se je pri 196 kilogramih odločila za to operacijo. Kmalu zatem je začela nekontrolirano hujšati. Zdravniki so se za ta poseg odločili potem, ko se je bolnica pritoževala, da ji je noga zrasla za devet številk, zaradi teže pa je tudi končala na vozičku.

Zajem zaslonske slike

 Upala je, da ji bo operacija pomagala. No, v samo nekaj tednih pa je drastično shujšala. Šesnajst mesecev po operaciji je izgledala le še kot okostnjak, s 27 kilogrami, zdravniki pa so ji dejali, da bo umrla, če se ne bo pričela hitro rediti. Opravila je številne preiskave, pri katerih so odkrili, da so stene črevesja tako poškodovane, da ne morajo absorbirati hrane. Takoj so ji pripisali dieto s 15.000 kalorijami. Pile ja koktajle zdravil in jedla šestkrat dnevno, da bi okrepila črevo in pridobila na teži. Počasi je začela pridobivati težo in prišla na 69 kilogramov. Zaskrbljeni zdravniki so ji dejali, da zaradi drastičnih sprememb nikoli ne bo mogla imeti otrok. Kljub temu, pa ji je v lanskem letu uspelo zanositi in je pred tremi meseci rodila hči Violet. Beth ima sedaj 78 kilogramov in normalno je.

Zajem zaslonske slike