Erotika

Zaigrala mu je orgazem

Dr. Tich
15. 9. 2013, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški si radi predstavljamo, da smo v postelji prave seksmašine, da se celo bojimo, da bo dekle od preobilice orgazmov z nami celo umrlo in tako naprej.

A če izvemo resnico, nas ta lahko stre. Razen če je res, kar sem dejal v prvem stavku. A mnogokrat se zgodi, da predvsem ženske – pa tudi moški – zaigrajo orgazme, da ne bi prizadeli svojega partnerja ali partnerke. Take stvari lahko uničijo popolnoma zdravo zvezo, in to popolnoma po nepotrebnem.

Je pravi ali ne?

Po raziskavah naj bi kar 70 odstotkov žensk tu in tam zaigralo orgazem, kar niti ni tako presenetljivo. Morda je bolj presenetljivo, da je to storilo tudi 30 odstotkov moških. In obstaja samo en razlog: nočejo prizadeti svojih partnerjev in partnerk. Pri ženskah je to najbolj pogosto zaradi tega, ker ne morejo doseči orgazma izključno s penetracijo in ker je lahko dolg spolni akt celo boleč, raje zaigrajo orgazem, da se konča. In tudi pri moških se zgodi, da ne morejo doseči orgazma. Lahko je zaradi stresa, kakšne bolezni, v glavnem pa je kriv alkohol, ki otopi čute in preprečuje orgazem. Tudi v takih primerih moški zaigrajo orgazem, da ne bi razočarali ženske. Ženska bo namreč pomislila, da dela nekaj narobe v postelji in bo krivila sebe, čeprav je v večini primerov vzrok zunanji – kot sem že omenil, alkohol, bolezen, stres ...

Ženske v glavnem težje doživijo orgazem kot moški (nikakor ni pravilo) in ga tudi lažje zaigrajo. In največja težava je, ko je seks pač sredstvo za dosego cilja – orgazma. Mnoge ženske so kot razlog navedle tudi dolgčas in slednje so to napravile predvsem v primerih, ko je šlo za seks za eno noč. In ravno tu se skriva ključ do treh seksualnih zapovedi: komunikacija, predigra in sproščenost. Kot sem že večkrat poudaril, celotno žensko telo je ena sama velika erogena cona, a jih moramo spoznati, odkriti, kaj ji je všeč in na kakšen način. To je možno samo z odprto komunikacijo, a vedeti morate, da ženske nočejo učiti moških, kako in kaj.

To morate spoznavati preko njenih odzivov in s pogovori po aktu. Predvsem pa ne eden ne drugi ne sme biti užaljen, če partnerka ali partner reče, da mu nekaj ni všeč. Naslednji dve napovedi sta pravzaprav povezani. Ženska se ogreva počasi in zato je dobra predigra ključna za dosego orgazma in premagovanje dolgočasja. Ne morem dovolj poudariti, kako pomembna je predigra, upal bi si trditi, da celo bolj kot seks. Vzemita si čas, ljubkujta drug drugega, posvečajte se vsem delčkom njene kože in obratno.

Potrebno se je pogovarjati.

Res je, da se moški hitreje vzburi, ni pa res, da se vsi občutki prenesejo med noge. Z zanimivo in iznajdljivo predigro in dobro komunikacijo bosta drug drugega sprostila in sproščena ženska veliko lažje doseže orgazem. Če se boste držali treh zapovedi, bi morda dodali še tisto, ki pravi, da je samo en pomemben razlog, zakaj imajo moški jezik – in potem razloga za igranje orgazmov ne bo več. Moški pa … kozarec vina za sprostitev ne more škoditi, prava pijanost pa tako otopi čute, da seks dejansko nima več pravega smisla. Bolje se je naspati in poskusiti zjutraj.