Svet

Zakleti kokos vplival na volitve

J. P.
11. 9. 2013, 07.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policija na Maldivih je bila pozvana, naj v času predsedniških volitev ukrepa zaradi domnevno sumljivega kokosa v bližini enega izmed volilnih mest.

Wikipedia
Policija je poskrbela za poostren nadzor.

Uroki na Maldivih niso kar tako, saj tam obstajajo zakoni zoper izvajanje črne magije. Nič nenavadnega torej, da je tamkajšnja policija na pomoč poklicala 'maga', ki se ukvarja z belo magijo, da bi izničil prekletstvo, izrečeno nad kokosom blizu šole na otoku Guraidhoo, začasno delujoče kot volišče.

Nezreli kokos, ki se je izkazal za potegavščino, je menda dodobra prestrašil učence in ravnatelja. Na kokosu naj bi bil v arabščini napisan verz iz Korana – če bi šlo za črno magijo, bi napis sestavljale črke in številke. Pristojni sedaj pojasnjujejo, da naj bi šlo zgolj za svarilo pred izvajanjem črne magije v upanju na vplivanje na rezultate volitev. Prav tako naj bi policija poskrbela za poostren nadzor volilnih mest, s čimer naj bi zagotovila pravične volitve.

To je le še eden v vrsti podobnih primerov, saj je črna magija na otoku menda še vedno dobro usidrana v zavest prebivalstva.